Doe de gratis huischeck
Full-electric warmtepomp > Subsidie voor verduurzaming van je huis
Subsidie voor verduurzaming van je huis
Er zijn meerdere subsidies en regelingen beschikbaar als je je huis verduurzaamt. De belangrijkste subsidies op een rij:
ISDE Subsidie op aanschaf warmtepomp

• Het subsidiebedrag hangt af van het vermogen en energielabel
• De exacte bedragen vind je op de apparatenlijst van het RVO
• De warmtepomp moet nieuw zijn geïnstalleerd door een bedrijf en het moet gaan om een bestaande woning (geen nieuwbouw)
Deze subsidie loopt op van ca. € 2.000 tot € 3.750 en is bepaald per apparaat (type nummer) op basis van capaciteit (hoe meer kW, hoe hoger de subsidie)
Daarnaast is er nog ISDE subsidie op de aanschaf van een zonneboiler (tussen de € 850 en € 2.000 afhankelijk van het type apparaat) en subsidie op de aansluiting op een warmtenet (€ 3.325).0% BTW op zonnepanelen en installatie

Vanaf januari 2023 geldt 0% btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen, als een erkend installateur de installatie uitvoert.

ISDE Subsidie op isolatiemaatregelen

Je ontvangt een subsidie per m² aangebrachte isolatie bij het nemen van twee of meer van onderstaande maatregelen binnen een jaar tijd. Zie de bedragen in onderstaande tabel.
• Bij gangbare prijzen betekent dit een subsidie ter hoogte van ca. 30% van de kosten
• Je kan ook één isolatiemaatregel binnen een jaar combineren met aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet (zie volgende alinea)
• Vanaf april 2022 kan je ook bij één maatregel subsidie krijgen, maar dan is het subsidiebedrag lager. Het is dus verstandig om binnen een jaar ook een tweede maatregel te nemen
• De maatregel moet voldoen aan de minimale isolatiewaarde en geregistreerd te zijn in de ISDE lijst met geaccepteerde maatregelen en materialen
• Bij het aanvragen van de subsidie toon je de maatregel aan met een foto, factuur van geregistreerd bedrijf en betalingsbewijs (bankafschrift of betaling uit bouwdepot)

Verlaagd BTW tarief op arbeidsloon voor isolatiewerkzaamheden

Op het arbeidsloon (het uurtarief) voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage btw tarief van 9%, in plaats van 21%. Dit scheelt bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan muren, dak en vloer al snel ruim € 1.000. Het lage BTW tarief geldt niet voor het materiaal of voor werkzaamheden om het isoleren heen (sloopwerk, afwerking van buitengevel, etc).
Nuvanhetgas BV
Pastoriestraat 53
7721 CV Dalfsen
KvK 88347966

0529-799039
InstallQ erkend warmtepomp installateur
Aangesloten bij Techniek Nederland
ISSO gecertificeerd