Van het gas met een full-electric warmtepomp

Je wilt van het gas, maar hoe kies je de juiste warmtepomp? Een  full-electric warmtepomp is een investering voor de komende jaren, en dan wil je zeker weten dat je de goede keuzes maakt waar het gaat om capaciteit, plaatsing en geluid, warm water bereiding, en rendement.

Geen zorgen, wij maken graag voor jou een warmteplan op maat. Want ieder huis en huishouden is anders.

Wij besteden daarbij aandacht aan:

Waarom Nuvanhetgas?

Ontvang jouw gratis huischeck met prijsopgave:

Populaire warmtepomp installaties

Daikin Altherma 3 M Full-Electric Monoblock
(alles in één buitenunit)

Monoblock full-electric warmtepomp

Daikin Altherma 3 Split opstelling (buiten- en binnendeel) met geintegreerd warmwatervat

Daikin Altherma M HW Warmtepompboiler voor warmwaterbereiding (in 200 en 260 liter variant)

Wat is jullie actuele levertijd?

In tegenstelling tot veel aanbieders kunnen wij vrijwel altijd binnen 6 maanden (na akkoord op offerte) installeren, omdat we rechtstreeks bij producenten inkopen. 

 

 

Hoeveel ISDE Subsidie is er voor een full-electric warmtepomp?

Per apparaat is voor warmtepompen de ISDE Subsidie vastgesteld. In de meeste gevallen ontvang je tussen de € 2.800 en € 4.500 subsidie op een full-electric installatie. De hoogte van het bedrag is met name afhankelijk van de capaciteit van de warmtepomp (hoe meer kW hoe hoger de subsidie). Ook kan je met een aparte warmtepompboiler voor warm water bereiding niet alleen besparen op je verbruik, maar ook in aanmerking komen voor een tweede subsidiebedrag op dit toestel. Wij adviseren je graag.

 

Kan ik bij jullie ook een aanvraag doen voor een hybride warmtepomp?

Nee, wij hebben ervoor gekozen om huishoudens te helpen van het gas af te gaan. Een hybride systeem is meestal een mooie tussenstap, maar wij zijn ervan overtuigd dat je dan later opnieuw voor kosten komt te staan om volledig van het gas af te gaan. Daarom kiezen wij ervoor ons te focusen op full-electric installaties, voor huishoudens die in één keer volledig van het gas af willen.

 

Verzorgen jullie ook de subsidie aanvraag?

Ja, als je dat wil verzorgen wij de subsidieaanvraag. De ISDE subsidie zoals aangegeven in het warmteplan wordt dan na installatie naar jouw rekening wordt gestort. 

 

Maken jullie een plan voor alle benodigde werkzaamheden?

Ja, wij zorgen niet alleen voor de installatie en inregeling van het warmtepompsysteem, maar ook voor andere benodigde aanpassingen, zoals aanpassingen aan de meterkast, vervangen van de vloerverwarmingsverdeler, andere aanpassingen aan het afgiftesysteem, aanpassen van leidingtrajecten en leidingdiktes en het desgewenst verwijderen van radiatoren. Ook verwijderen desgewenst je CV ketel en niet gebruikte radiatoren.

Bij veel aanbieders moet je deze aanpasingen zelf organiseren en bevat de offerte alleen de werkzaamheden voor plaatsen en installeren van de warmtepomp. Bij ons kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Doe de gratis check voor jouw huis